Podívejte se kolik stojí elektřina právě teď.

Nano Green se mění na Delta Green

Nano Green se nejen osamostatňuje, ale také mění název. Ode teď nás budete potkávat jako Delta Green.

Elektřinu do domácností dodáváme od roku 2010. Od začátku je našim cílem podporovat obnovitelné zdroje energie. Odlehčit planetě i lidem. Stali jsme se prvním dodavatelem 100% zelené elektřiny v České republice a našim portfoliem prošly desítky lokálních dodavatelů.  

Skleněný strop zelené elektřiny

Během 13 let našeho působení na trhu se ale objevila nová, větší výzva. Počet obnovitelných zdrojů stále roste, jejich připojení do sítě ale začíná být problém. Vítr nefouká vždy stejně, slunce nesvítí na povel. Obnovitelné zdroje jsou nestabilní a mohou síť, která musí být pořád vyrovnaná, rozkývat. O stabilitu se dnes starají uhelné elektrárny, které čeká postupný útlum, protože množství emisí, které vypouštějí, je obrovské.

Proto jsme začali hledat cestu, jak zajistit přístup obnovitelných zdrojů do sítě. A našli jsme ji. K zelenější budoucnosti totiž nestačí jen prodávat elektřinu z obnovitelných zdrojů. Je potřeba zajistit stabilitu sítě, pomocí rozprostření spotřeby elektřiny a eliminace špičkových hodin, kdy se fosilní zdroje zapojují nejvíce.

V tom nám pomáháte i vy. Naši zákazníci se spotovým tarifem už aktivně přesouvají prodej elektřiny i spotřebu do hodin, kdy v síti energie chybí, nebo naopak přebývá. Vodítko je jednoduché - cena. Děkujeme vám za to. Jste důkazem toho, že velké změny nemusí ležet jen na bedrech průmyslu a vlády, ale dokážeme je dělat i my sami.

Na řadu musí přijít změna

A právě to je směr, kterým se stále více vydáváme i my. Vymýšlíme inovace, programujeme aplikace a připravujeme softwarová řešení, která flexibilní spotřebu elektřiny zpřístupní co nejvíce domácnostem. S tím souvisí i změna našeho jména. Z Nano Green se stává Delta Green, protože právě delta je matematický symbol pro změnu. V našem případě zelenou změnu energetiky.

Nově nás  najdete na webu deltagreen.cz a na e-mailu info@deltagreen.cz. Telefonní číslo zůstává stejné a jsme na něm pro vás k dispozici od pondělí do pátku mezi 8:00 a 16:00.

Děkujeme, že v tom jste s námi!