Podívejte se kolik stojí elektřina právě teď.

Nano Green má nové majitele

Stoprocentními vlastníky Nano Green se tento měsíc stane trojice majitelů softwarového studia S9Y, která společnost poslední rok a půl vede - David Brožík, Jan Hicl a Lukáš Beneš. Zároveň už nebudeme součástí skupiny Nano Energies.

Když jsme do Nano Green vstoupili, měli jsme vizi posunout společnost z prostředí, kde mezi sebou obchodníci soupeří o cenu, nebo sítě, do prostoru postaveném na úplně jiném typu služeb. Mít přehled o spotřebě na mobilu v kapse kalhot. Elektřinu sdílet, regulovat si spotřebu a rozhodovat o tom, kdy chcete spotřebovávat více a kdy méně. Tak, abyste se mohli stát soběstačnými a odebírali proud, který neškodí planetě.

Digitalizujeme energetiku

Máme radost, že část této vize jsme už i úspěšně přetavili v realitu. Automatické ovládání spotřeby a výroby elektřiny dnes nabízíme pro majitele měničů Victron, chystáme se na Solax, Goodwe a Growatt. A taky pracujeme na tom, abychom spustili automatizaci ovládání tepelných čerpadel, dobíjení vozidel Tesla a Škoda Auto. 

Do Greenu jsme přivedli tým špičkových vývojářů z našeho softwarového studia S9Y, s nimiž jsme v minulosti už realizovali úspěšné zakázky pro klienty jako je Rohlík, O2, Škoda JS nebo Kooperativa. 

A chytrými řešeními, decentralizovanou energetikou a proudem, který neškodí planetě, žijeme i v osobních životech. Všichni tři máme na střechách fotovoltaiku a elektřinu ze slunce se snažíme maximálně využít. David má v garáži už několik let elektromobil, Honza s Lukášem mají podobné plány. A i díky tomu testujeme většinu našich služeb jako úplně první.  

Jsme hybatelem změn

Z dodavatele zelené elektřiny jsme se zkrátka za poslední rok a půl posunuli do role green-tech  startupu a hybatele změn, který věří, že k udržitelné budoucnosti postavené na obnovitelných zdrojích energie nám pomohou právě technologie. Vyvíjíme algoritmus, který optimalizuje spotřebu a výrobu elektřiny našich zákazníků tak, aby využívali maximum té vyrobené z obnovitelných zdrojů.

Věříme, že koupě, kterou jsme se nyní rozhodli udělat, nám pomůže posunout energetiku v České republice do 21. Století, přispět k zelenější budoucnosti a co nejrychleji otevřít domácnostem cestu k decentralizované, digitalizované a svobodnější energetice.

David, Honza, Lukáš a celý tým Nano Green