Podívejte se kolik stojí elektřina právě teď.

Jak funguje fakturace za výkup elektřiny?

Prodej přebytečné vyrobené elektřiny do sítě je efektivním způsobem, jak snížit celkový účet za elektřinu. Jak funguje fakturace Nano Green za námi vykoupenou elektřinu?

Za prodej elektřiny do sítě u nás dostanete tržní cenu na spotu v hodinu, ve kterou jste elektřinu prodávali. Z této částky si bereme poplatek za převzetí zodpovědnosti za odchylku ve výši 0,45 Kč/kWh nebo 0,6 Kč/kWh. O tom, co je to odchylka a co znamená marže při výkupu elektřiny, jsme psali TADY.

Na konci každého měsíce vám proplatíme celkovou částku za prodej elektřiny. K tomu od vás potřebujeme fakturu. Jak ji můžete vystavit?

Fakturu si vystavíte sami

Každý měsíc od nás dostanete do e-mailu podklady pro vytvoření standardnífaktury se splatností 14 dnů. Fakturu nám vystavíte ve svém fakturačním systému se svým číslem faktury a my ji po jejím obdržení ve 14denní lhůtě proplatíme. Tento způsob fakturace je ideální pro firmu s vlastním účetnictvím.

Fakturu za vás vystavíme my

V takovém případě nemusíte dělat nic. Fakturu totiž každý měsíc vystavíme za vás. Je vystavená vaším jménem a adresována Nano Green. Faktura má číslo faktury, které nelze změnit. Vy máte 14denní lhůtu na případné reklamace údajů na faktuře. Fakturu vám zašleme e-mailem pro případ, že byste ji chtěli zařadit do svého účetnictví a platbu vám připíšeme ve 14denní lhůtě na váš účet. Tento způsob je ideální pro domácnosti, které si založily živnost kvůli licenci na FVE. Výhodou je, že se nemusíte o nic starat. Pravidelně vám do e-mailu přijde faktura pro vaše potřeby a peníze na účet. Berte prosím na vědomí, že číslo faktury je automaticky generované podle naší číselné řady a nelze měnit.