Podívejte se kolik stojí elektřina právě teď.

Bojujeme proti energetickým šmejdům

Takzvaní energošmejdi kazí pověst všem poctivým obchodníkům s energiemi. Ve svém podnikání běžně používají nátlak spolu s manipulativním a klamavým chováním. Toto je něco, co nám ale opravdu není po chuti – a proto jsme se připojili k iniciativě, kterou svolal Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR (SOCR ČR) společně s nejvýznamnějšími hráči napříč trhem, a vznikla tak Deklarace dodavatelů elektřiny a plynu na ochranu spotřebitele, jejímž hrdým signatářem jsme se stali.

Cílem této Deklarace je přispět ke kultivaci trhu s energiemi, posílit práva spotřebitelů, omezit řádění energetických šmejdů. Zavázali jsme se, že prostřednictvím Deklarace zákazníkům poskytneme záruku, a oni se tak budou moct spolehnout, že jim s námi nehrozí smlouvy, uzavřené na nesmyslně dlouhou dobu, drakonické smluvní pokuty nebo neetické chování – tedy věci, které jsou pro nás dávno naprosto samozřejmé, ale mít je na papíře není nikdy na škodu.

SOČR celou touto akcí míří na větší ochranu spotřebitele, a navíc se snaží prosadit změnu přijetí nové legislativy. Už teď se podařilo zavést řadu samoregulačních opatření u většiny dodavatelů energií, ale skutečně úspěšní může být jen s podporou státu a zákonodárců – právě oni mají nyní v rukou osud novely energetického zákona a mnoha slušných lidí.

Přečtěte si víc o Deklaraci a podívejte se, kdo je pod ní podepsaný vedle nás.